Tags

, , ,

Elke keer weer valt de hoge dichtheid extreem gespierde mannen in Chueca op. Er zijn genoeg sportscholen, en óók verschillende zaken die uitpuilen van de potten en flesjes met weet ik wat voor preparaten en pillen. Naast energieverhogende drankjes en middelen zullen de meeste spullen daar als doel hebben: spierversterking en spierversterking. Mensen zwepen elkaar op tot buitenproportionele afmetingen en voor ze het weten raken ze het zicht op het verband tussen gezondheid, atletisch vermogen en een prettig getraind, goed uitziend lijf uit het oog. 
Er is duidelijk een tijdvretende ratrace ontstaan die op kwantiteit gericht is en kwalitatief sterke lichamelijkheid minder op waarde schat. Vaak wint kwantiteit het van kwaliteit, veel mensen zijn daar toch gevoelig voor.

*

Gisteren heb ik even vastgezeten in een toilet, nota bene in een net geopende zaak. Waarschijnlijk is dat laatste wel de reden geweest: er zaten erg innovatieve sloten op de deur die nog niet helemaal naar behoren werkten. Het draaide om een schakelaartje in de deurknop zelf, ik heb ze wel eerder gezien maar hier zat toch weer een ander mechanisme in dat haperde. Dat werd me verteld nadat ik bevrijd was na enig gebons.
Dit is toch een zeldzaamheid, heel af en toe denk ik even dat ik vast zit maar dan weet ik wel mezelf te bevrijden.
Het blijft een genante situatie, ook als duidelijk wordt dat jijzelf er niets aan kon doen.

*

Vanmiddag heb ik even liggen lezen in het Retiro-park, daar ben ik thuis als in het Sarphatipark. Een gekke vergelijking aangezien het Sarphatipark in oppervlakte maar een fractie is van het Retiropark. Maar daar hoef je niet bij stil te staan als je je ergens op een veldje neervlijt. Hier komt ook een jongen een tijdje liggen op zijn handdoek naast zijn fiets, zijn tas binnen handbereik, hier strijken ook wat groepjes neer, een stelletje, hier begint ook op enige afstand een saxofonist bekende melodieën te spelen. Volgens mij melodieën die ik ken van de een of andere saxofonist in het Sarphatipark.
Natuurlijk werken de verschillen door, de brede banen, de paviljoenen, het ruimere water, de koninklijke entrées, de wildere delen verderop scheppen eigen sferen, gelukkig wel, maar tegelijk heerst een gemoedelijkheid en aangenaamheid die voor mij net zo vertrouwd is als het parkje bij mij thuis om de hoek.  

zomer2013,Retiro10,Madrid,7aug.     

*