Tags

,

Extremofielen zijn bacteriën die in beton zitten en een bouwsel bij elkaar houden. Nu zijn ze ook inspiratiebronnen in het biobetonfestival, waarbij diverse locaties in de Pijp in september allerlei vormen van kunst presenteren. De buurt tot leven wekken, verbindeningen in de buurt blootleggen, banden verstevigen, samenhangen uitbouwen, dat is de bedoeling van initiatiefneemster Joanne, die eerder in de musicalwereld heeft gewerkt.
Op een zomerse vrijdagmiddag, half juli, komen kinderen, ouderen én medewerkers van Heineken bij elkaar om leuzen en spitsvondige tekstjes, korte gedichtjes eventueel, te maken die dienst kunnen doen in de campagne om het festival bekend te maken.
Hoe vaak ik ook groepen, klassen of wat ook begeleid, dit is toch weer een unieke ervaring, alleen al door de samenstelling. Elk kind of oudere werkt samen met één van de Heinekenmedewerkers.
De soepelheid en het plezier waarmee dat allemaal verloopt, is hoop- én energiegevend. Zó kan het dus ook. Iedereen werkt serieus en juist dat is de voedingsbodem voor humor, vrolijkheid, aandacht voor elkaar, creativiteit. Iedereen leert andere werelden kennen, en merkt ook dat hij plezier heeft in dingen waarvan hij helemaal niet wist dat hij er plezier in kon hebben.

Advertenties